Consultancy · 18. september 2020
We doen het al zo vaak: online vergaderen en presenteren. Ik was inmiddels wel benieuwd naar tips van experts om nog beter online te presenteren. In het artikel -link in de comments- vind je handige tips en tricks!

Consultancy · 04. mei 2020
Vanuit Marktwijs Consultancy bieden we een business- en management samenvatting van "De Staat van het Onderwijs 2020" aan. Daarmee willen we organisaties en bedrijven die zich richten op onderwijs helpen met kennis en inzicht bij commerciële kansen in het onderwijs

Consultancy · 30. januari 2020
Business-partnerships kunnen een effectieve manier zijn om samen méér waarde te creëren dan organisaties individueel kunnen. Maar partnerships blijken vaak lastig te managen... Herkenbaar? Hier lees je 5 praktische, bewezen ingrediënten voor succesvolle partnerships. Speel als Messi, date-dance-marry en claim je beloning!

Consultancy · 20. januari 2020
We leven in een wereld waarin organisaties steeds vaker partnerships met andere organisaties aangaan. Ik geloof in de kracht van partnerships, maar zie dat een groot deel mislukt. Reden genoeg om de factoren van succesvolle partnerships te onderzoeken en beschrijven in twee artikelen.

Consultancy · 10. december 2019
Vandaag, precies één jaar geleden, schreef ik het bedrijf in. In het artikel staat wat ik heb geleerd als startend zzp-er!

Consultancy · 28. november 2019
Er is een tekort aan schoolleiders in het Primair Onderwijs, kan de interim schoolleider helpen? Welke voor- en nadelen zijn er? Wat kost dat en wat levert het op ? Marktwijs Consultancy zoekt het in dit artikel allemaal uit. #zzp #marktwijs #onderwijs #schoolleider #po #interim

Consultancy · 27. november 2019
Innovatie versus traditionele aanpak “Ik help mijn klanten om commercieel succesvoller te zijn. En dat kan op allerlei manieren. Soms voer ik een marktonderzoek uit of schrijf ik marktbewerkingsplan. Maar veelal is de opdracht “benader voor ons een nieuwe markt met een bestaand product of dienst of introduceer in onze huidige markt een nieuw product.”

Consultancy · 08. november 2019
"ZZP-ers en uitzendbureaus zijn te duur en onttrekken onnodig veel geld uit het onderwijs." Mijn hart gaat dan sneller kloppen: is dat zo? Met dit artikel wil ik een objectief vergelijk maken tussen de verschillende vormen waarop onderwijsprofessionals werkzaam zijn.

Consultancy · 25. oktober 2019
Nederland kent 1,2 miljoen Zelfstandigen Zonder Personeel. Waaronder een heel legertje interim-managers. Bij de start van Marktwijs vroeg ik me af: "wat zijn de voor- en nadelen van interim-managers voor opdrachtgevers?"

Consultancy · 08. oktober 2019
Reflectie op artikel in het AD (5 okt.) over de ervaringen van vier zéér enthousiaste, gemotiveerde zij-instromers in het onderwijs. Zij volgen hun overtuiging en helpen zo om "meer leraren voor de klas te krijgen". Maar zijn we wel zuinig op deze aanpakkers?

Meer weergeven