Afgeronde projecten

Met Marktwijs Consultancy wil ik bijdragen aan verdere verbetering van de sectoren Onderwijs en Zorg. Daarom voer ik op interim basis commerciële en businessopdrachten uit, gericht op deze sectoren.

Hieronder vind je een aantal opdrachten waar ik verantwoordelijk voor ben geweest. Elke case (ca. 4 pagina's) is beschreven aan de hand van de STARR-methode (Situatie, Taak, Actie, Resultaat en Reflectie) en is als PDF te downloaden.

 

Download
1. Sales- en marketing e-learningmethode voor Rekenen in het MBO (en VO) (2021-2022)
Als Senior Accountmanager was het mijn taak met sales- en marketingactiviteiten de methode van opdrachtgever succesvol te introduceren bij docenten, docententeams en reken-coördinatoren van alle Regionale Opleiding-Centra (ROC) in Nederland. Het doel was een significant marktaandeel in september ‘22 te behalen, die verdere groei zou realiseren de komende jaren.
Case sales en marketing e-learningmethod
Adobe Acrobat document 382.7 KB

Download
2. Leermiddelen op Maat en contentintegratie in de leeromgeving van onderwijsinstellingen (2020).
Als interim business manager was mijn opdracht om het concept Leermiddelen op Maat volledig vorm te geven op alle sales en marketing-onderdelen en hier een volwaardige toekomstbestendige dienst van te maken. Onderdeel van de opdracht is het werven van enkele pilotpartners.
Case leermiddelen op maat licenseren aan
Adobe Acrobat document 315.4 KB

Download
3. Licenseren e-learningcontent van particuliere mbo-4 onderwijsinstelling aan roc’s (2019-2020).
Als business development manager was het mijn opdracht om de e-learning content van de zelf ontwikkelde mbo-4 opleiding van opdrachtgever succesvol te licenseren aan roc’s.
Case marktbewerking e-learning content m
Adobe Acrobat document 511.0 KB


Download
4. Case e-study materials Bohn Stafleu van Loghum (BSL) voor Radboud Universiteit Geneeskunde (2015).
De case beschrijft de totstandkoming en resultaten van de strategische samenwerking rondom digitale leermiddelen die institutioneel (op Universiteitsniveau) werden gelicenseerd en aan studenten aangeboden.
Business case e-studybooks BSL voor Radb
Adobe Acrobat document 309.1 KB

Download
5. Sales CRM ontwerpen en realiseren voor commerciële afdelingen educatieve uitgever (2020).
Klantdatasysteem organisatie uitbreiden met een sales CRM module. Doel is dat de sales en marketing-afdelingen laagdrempelig en efficiënt klantinformatie gaan vastleggen. Dit resulteert in betere klant en marktkennis, realtime inzage in voortgang en daardoor efficiëntere planning van salesactiviteiten.
Case sales CRM ontwerpen en realiseren v
Adobe Acrobat document 431.9 KB